Creatief met jezelf-in-zicht

Wat is creativiteit?
Overal om je heen is het, en je gebruikt het creatief deel van je brein vaker dan je denkt. Creatief zijn betekent niet alleen maar knutselen of borduren. Het bedenken van oplossingen, eten koken, blokken bouwen en zelfs het huishouden doen, vragen om een creatief proces. Creatief bezig zijn brengt je hersenen in beweging. Door iets te maken haal je inspiratie uit je gevoel. En zo verbind je deze twee met elkaar. Voor mij betekent creatief bezig zijn vooral gezelligheid. Samen iets maken en de materialen door je handen laten gaan. Tijdens het bezig zijn kom je in de flow van het proces. Er is ruimte om te kletsen, naar muziek te luisteren of om lekker op te gaan in jouw creatief stilte proces. Mijn doel is om mensen (weer) een fijn gevoel te geven of een fijne ervaring. Het is belangrijk dat de wereld gevuld word met positiviteit. Dit bereik je mijns inziens het beste door de aandacht af te leiden van de angst die er momenteel heerst. Televisie uit, telefoon weg, even de wereld vergeten, en alleen maar zijn in het moment. In mijn gezellige ruimte wil ik met Jezelf-In-Zicht mensen die kans geven, want door dingen te maken en inspiratie uit jezelf te halen, ontdek je jezelf en krijg je jezelf in zicht. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik, en wat heb ik de wereld te bieden! Mijn creatieve proces staat nooit stil, dus hou de website goed in de gaten. 

 

"Als je doet wat je leuk vindt dan kost het geen moeite, als je doet wat je leuk vindt dan haal je naar boven wie jij bent!"

Gewoon ZIJN, wat betekent dat? Zijn=leven vanuit jouzelf. Ervaring was (en is) mijn grootste leerschool om te ontdekken dat alles IN jouzelf begint, dat jij de belangrijkste bent in jouw verhaal. Als je iets doet wat je leuk vindt dan maak je tijd voor jezelf en een eerste stap om jezelf te (her) ontdekken. 

Wat kan ik je daarin bieden? 

  • Chakra tekenen
  • Mandala tekenen of kleuren
  • Wandelen
  • Praten
  • Knutselen
  • Ontspannen bij de ezels, dit kan bestaan uit borstelen, een wandelingetje, of gewoon een kop thee drinken bij de ezels. 

Ontspannen kan op vele manieren, laten we creatief zijn en ontdekken wat jou het beste past! Kom in mijn wereld, mijn mini oase, waar het woord "moeten" eventjes niet bestaat! 

Saskia

Ben je benieuwd hoe anderen de activiteiten van Jezelf-In-Zicht hebben ervaren? Lees hun verhalen hier!