Chakra tekencursus voor jongeren

Tijdens deze cursus maak je een reis door de chakra's. In deze cursus behandelen we de zeven hoofdchakra's. Je kijkt naar de kleur, leert waar het chakra zich bevindt en door oefeningen, spelletjes en visualisaties laat ik je voelen welke energie en levenslessen bij elk chakra horen. Je maakt de basis tekening en vult die zelf aan naar eigen idee en inzicht. Dit doe je door middel van de tools en informatie die je krijgt tijdens het doornemen van de les. Als er tijd is kun je nog wat inkleuren. Het afkleuren doe je thuis net als de vragen/opdrachtjes die je mee krijgt zodat je nog beter kunt leren begrijpen wat een chakra voor je kan betekenen. Bij het laatste chakra doen we ook nog wat met de ezeltjes! (zie hier de info over de ezeltjes). De 8e les hebben we een feestje omdat je alle chakra's hebt doorleeft en getekend. We evalueren elkaars tekeningen d.m.v. het spelen van een spel en maken lekkere hapjes. Aan het einde krijg je de werkmap, je tekeningen en een leuke attentie mee naar huis.

Als ik voldoende aanmeldingen heb voor een groep ( max 4 pers.) dan plan ik een startdatum. Wil je meer weten over chakra's? Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, en tegelijkertijd meer over jezelf te weten te komen?  Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

de cursus

Wat is een chakra?

Het woord chakra komt uit het Sanskriet, een oude taal uit India. Het betekent cirkel of wiel. De zeven hoofdchakra`s,  lopen in een verticale lijn langs je ruggenwervel. Elk chakra wisselt door middel van energie informatie uit met ons fysieke lichaam en met de wereld om ons heen. Een chakra is een bewegende (draaiende) bol of vortex met een specifieke kleur en een eigen thema. De chakra's zijn de knooppunten van je energiesysteem. Vanuit deze knooppunten lopen er allemaal kleinere vertakkingen die levensenergie naar alle delen van ons lichaam laat stromen. Je kunt dit vergelijken met de aderen die bloed naar alle organen vervoeren. Deze vertakking worden meridianen of nadi`s genoemd. 

Is een mandala hetzelfde als een chakra?

Een mandala is ook een woord uit het Sanskriet, en betekent ook cirkel. De vorm van een mandala staat voor de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om ons heen. Een mandala is de vorm waarmee een chakra kan worden uitgebeeld.

Wat is er zo speciaal aan chakra tekenen?

Als je je gaat bezig houden met het leren over en het tekenen van chakra's, dan ga je automatisch ook met jezelf aan de slag. Dit kun je zo groot, veel en diepgaand maken als jezelf wilt. Chakra tekenen is een creatieve bezigheid die extra inspirerend werkt door de oefeningen, spelelementen en opdrachten. Alles is energie, dus ook de manier waarop jouw tekening tot stand komt. Het kan je helpen heel veel aspecten van jouw leven te doorzien:

 • Beseffen dat we meer zijn dan een lichaam van vlees en bloed.
 • Tot rust komen (ont-stressen)
 • Meer over jezelf ontdekken (jezelf in zicht)
 • In je kracht komen
 • Je plek innemen
 • Zelfvertrouwen
 • Je kracht en passie voelen en/of ontdekken.
 • Hoe communiceer je
 • Alles is energie

Is chakra tekenen een spirituele bezigheid?

Ja! Chakra tekenen en leren over de chakra's is een spirituele bezigheid. Het hele leven is een spirituele bezigheid, alleen beseffen we dat niet altijd.
Je zult merken dat spiritualiteit helemaal niet zweverig hoeft te zijn. Je leert het als een natuurlijk en logisch onderdeel van het leven te zien.

Hoeveel lessen zijn er?

De cursus bestaat uit 8 lessen. We bespreken en tekenen elke les een chakra en de laatste les is er een eindfeestje met chakra-hapjes en versiering. Deze laatste dag bekijken we, en bespreken we elkaars tekeningen door middel van een spel. 

Ik kan echt niet tekenen, kan ik dan toch meedoen?

Goed nieuws! Je kunt wel tekenen! Kom het maar ervaren, je zult versteld staan van je eigen kunsten.

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep bestaat uit maximaal 4 personen. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de leeftijd.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt 3 uur per keer. We plannen zo een middag eens in de twee weken, zodat er ruim de tijd is om thuis de tekeningen af te maken en je met de thuisopdrachten bezig te houden. 

Wat moet ik er voor aanschaffen? 

Als je je aanmeldt voor de cursus chakra tekenen krijg je informatie over welke spullen je nodig hebt. Je kunt benodigdheden bij mij aanschaffen of zelf kopen. Sommige spullen zijn gewoon aanwezig en mag je tijdens de lessen gebruiken. Het is wel handig om zelf goede kleurpotloden te kopen, maar ook hier krijg je informatie over. 

Wat krijg ik?

 • Tekenpapier
 • Cursusmap met de lessen
 • Tijdens elke les onbeperkt koffie, thee, water of wat fris
 • Tijdens elke les lekkere hapjes die passen bij het chakra van die les
 • Een leuke attentie bij de laatste les
 • Een ontmoeting met de mini ezeltjes tijdens een van de lessen.

 

Waar:            Jezelf-In-Zicht
Locatie:        Ride by the Sea
Wanneer:    In overleg
Tijd:               3 uur per les
Kosten:         €175,-  p/p 

De prijs is voor de totale cursus. 

 

Nieuwsgierig geworden? 
Meld je dan aan via het contactformulier of stuur een berichtje via WhatsApp