Mandala tekenen voor jongeren

Mandala tekenen
Mandala tekenen en kleuren heeft een ontspannende werking, elke stap geeft een ander gevoel in je creatieve proces. Deze tekencursus laat creativiteit, focus, flow, gezelligheid en leerzaamheid samenkomen tot een super leuk resultaat, jouw eigen gemaakte mandalatekening! 

Wil jij leren hoe je zo een mooie mandala tekening helemaal zelf maakt? Meld je dan aan voor deze cursus. We gaan in zes stappen (zes middagen van anderhalf uur) alles leren over de mandala, symbolen, tekenfoefjes, cirkels maken en kleuren. Ook gaan we leren wat mindfulness inhoudt. Aan het einde krijg je je zelfgemaakte tekening mee in een (door jou zelf versierde) stevige koker.

Dit gaan we doen:

  • Les 1. Leren cirkels maken met een passer, hoe werkt een gradenboog en de geodriehoek? We zetten een proeftekening op.
  • Les 2. Met de opgedane kennis uit les 1 gaan we een mandalarooster opzetten. En maken we een begin met het intekenen.
  • Les 3. Deze les besteden we aan het verder intekenen van figuren in de mandala. We leren in deze les wat symbolen zijn en waarom ze fijn zijn om in je mandala te verwerken.
  • Les 4. Deze les gaan we de potloodtekening helemaal overtrekken met fineliner. Dit werkt super ontspannend. Daarna worden alle nog zichtbare potloodlijnen weggegumd. Jouw mandala kleurplaat is nu klaar!
  • Les 5. Deze les leren we wat over kleuren, en kleuren we de mandala in.
  • Les 6. Deze les is een extra les die we besteden aan het afmaken van jouw tekening. Ben je klaar? Dan heb je nog tijd over om de bewaarkoker te versieren. 

Na de cursus krijg je al het materiaal zoals liniaal, potlood, passer, geodriehoek, fineliner, gum en een extra tekenvel mee naar huis zodat je de juiste tools hebt om ook thuis aan de slag te gaan. 

Prijs van de totale cursus  €100,=  dit is inclusief wat drinken met iets lekkers, alle benodigde materialen en een bewaarkoker. Aanmelden doe je via het contactformulier of WhatsApp. Bij voldoende inschrijvingen kan ik een datum plannen. Vergeet niet je leeftijd in te vullen zodat we met het indelen van de groepjes daar rekening mee kunnen houden.