Human Design

Hoe is Human Design ontstaan? 

In 1987 kreeg  Alan Krakower een boodschap die uit het universum leek te komen. De stem vertelde hem over grote mystieke systemen. Het droeg Krakower op om te noteren wat hij te horen kreeg. De informatie bevatte feiten en formules over de aard van de mens. Na een aantal jaar deze informatie bestudeerd en onderzocht te hebben, ontdekte hij een systeem. En dit systeem is het Human Design systeem waar langzaam steeds meer over te doen is overal om ons heen. 

Vanaf dat moment noemde hij zich Ra Uru Hu en werd het zijn missie om dit waardevolle systeem uit te diepen en te verspreiden. 

Waarom is het Human Design systeem zo interessant?

Dit systeem bevat heel nauwkeurige informatie omdat het bestaat uit een combinatie van verschillende bestaande holistische systemen, maar ook verbanden uit de genetica en kwantumfysica. Te weten:

  •  Astrologie ( de informatie via de stand van de planeten)
  • Kabbala (joodse wijsgeer)
  • I-Tjing (chinese wijsgeer)
  • Chakra systeem ( hindoeisme en boeddhisme)
  • Genetica (erfelijkheid en DNA)
  • Kwantumfysica (aantrekkingskracht en de beweging van subatomaire deeltjes)

Door middel van je geboortedatum, tijd en plaats kun je een berekening maken (dit kan heel simpel met een computer programma) van jouw unieke blauwdruk. Dat ziet er uit zoals op het plaatje. dit is mijn unieke blauwdruk)

Op het moment dat ik in aanraking kwam met Human Design was ik volop bezig met het bestuderen van het 7-chakra systeem. Ik had het gevoel dat hier iets belangrijks voor mij was weggelegd, maar het gevoel van tomeloze passie wat ik hoopte te vinden bleef uit. Ik kreeg een boek te lezen van Guido Wernink en Sarah Leers, "Human Design, de blauwdruk van je leven." (ISBN 978-90-225-5901-7) Op bladzijde 40 werd mijn aandacht getrokken door het idee dat de mens van een 7-chakra systeem is overgegaan naar een 9-center systeem. Ik vroeg me af wat de waarde dan nog was van het bestuderen van de Boeddhistische 7 chakra's en besloot dit boek over Human Design serieus te nemen. Vanaf dat moment begon de passie die ik altijd al zocht te stromen, en ben ik ondergedoken in alles wat er over het Human Design systeem te vinden is. Ik kwam zulke wonderlijke dingen tegen waardoor ik ineens begreep waarom dingen gingen zoals ze gingen. Ik kreeg respect voor mezelf en juist ook voor die eigenschappen die ik eerst als beschamend had gezien. Ik, mijzelf, begon te kloppen. Om me heen begonnen mensen te vragen wat er met me was gebeurd omdat er lichtjes in mijn ogen waren gekomen. Mijn huid begon er gezond uit te zien en mijn haar leek zelfs dikker te worden. Ik voelde me rustig en wist dat ik in alignement was met mijn doel, mijn passie. Zolang had ik rondgezworven zonder mezelf echt te begrijpen. Human Design veranderde dat totaal!

Ik hou van simpel. En heel simpel uitgelegd zegt het Human Design systeem dat iedereen een unieke blauwdruk heeft. Het vergelijkt het lichaam met een voertuig en zegt dat we dat voertuig kunnen vertrouwen om onze reis door het leven te maken. Dat betekent dat we ons drukke brein wat zich altijd overal mee wil bemoeien niet nodig hebben om beslissingen te maken of onze problemen op te lossen. Human Design leert je om te vertrouwen op je lichaam en te dealen met je mind. Het leert je waar je valkuilen zitten en waar je kracht. Vaak weet je dit zelf al wel, maar weet je niet hoe je de energie juist kunt inzetten. Je kijkt tijdens de uitleg van jouw blauwdruk naar de chart zoals je die ziet op de foto hierboven. Alles is energie en je verbindt jezelf onbewust met deze grafiek achtige tekening. Je begint te begrijpen waar de dingen die je doet (of juist niet doet) vandaan komen. Je begint rust te vinden in wie je bent en dat het prima is hoe je bent. Je begint ook anderen beter te begrijpen en respecteren. Als je besluit mee te doen met het  Het Follow Your Gut Experiment dan zul je merken dat de sessies soms bijna magisch voelen. Het is een hele studie om zo een blauwdruk te ontcijferen en het te vertalen naar de energie die bij jou hoort. In mijn blauwdruk is te lezen dat dat precies bij mij past. Orde scheppen in de chaos. Dat zag ik altijd al als een rode draad door mijn leven gaan, maar nu had die draad een missie gekregen. 

Orde scheppen in jouw unieke blauwdruk zodat jij niet het hele (soms niet altijd even betrouwbare) internet af hoeft te struinen of moeilijke Engelse boeken door hoeft te worstelen om het waardevolle uit jouw blauwdruk te halen. 

Voor je begint

Human Design is geen medicijn en geeft geen enkele garantie op een mooi, lang, gezond en gelukkig leven. Iedereen is uniek, iedereen beschikt over alle energie uit het universum, iedereen heeft een eigen ritme en iedereen is hier op aarde om te leven en om te ervaren. Human Design is geen tool om de toekomst te voorspellen of om de juiste liefdesrelatie van een papiertje af te lezen. Human Design geeft je richting in jouw leven en leert jou hoe je het best door het leven loopt. Je kunt overtuigingen ontdekken die je tegenwerken en je kunt erkenning vinden in de persoon die je bent. Dat wat je eigenlijk diep van binnen wel weet ga je boven water toveren door stap voor stap in jouw unieke blauwdruk te duiken. Daarbij heb je zelf in de hand hoeveel tijd je nodig hebt en wat je belangrijk vindt. Daarbij wil ik je graag helpen. 

Ik ben Saskia en ik ben in de enorme hoeveelheid informatie van Human Design gedoken. Stap voor stap heb ik de basis certificaten behaald en ben nog steeds onderweg. Natuurlijk loop ik ook mijn eigen proces in het boven water halen van diepgewortelde overtuigingen. Het volgen van mijn Strategie en Autoriteit leid mij de weg. Voor mij is het uitdragen van dit systeem een  missie geworden. Mijn gave is om orde te scheppen in chaos en dus haal ik alle voor jou relevante informatie eruit. Zo hoef jij niet te zoeken en kun je gericht aan jouw reis beginnen. Het kennen van je design is hartstikke interessant maar ik wil je uitnodigen om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Je bewust te worden van jezelf en je unieke eigenschappen. Hierin ligt jouw potentieel verborgen en komt vanzelf te voorschijn wanneer je stap voor stap begint te ervaren wat alle informatie betekent. Human Design gaat erover dat je mag leven volgens je ware zelf en dat je ook echt voor jezelf gaat kiezen. Dat maakt dat je dingen gaat doen die je anders nooit deed, maar ook dat je dingen niet meer gaat doen die je anders wel altijd braaf deed. Anderen kunnen daar iets van gaan vinden en dan vergt het moed en vertrouwen, maar als je eenmaal gaat voelen hoe het is om je ware zelf te erkennen dan zal wat je nodig hebt op je pad komen. 

Ga naar  Aanbod om een reading of een life changing traject te boeken.

Haal het beste uit jezelf en geef zo ook iets prachtigs aan de wereld. Wees een voorbeeld en vertrouw erop dat jouw unieke energie goud waard is!