Mandala tekenen 

Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekend wiel of circel. Mandala tekenen kun je op veel verschillende manieren doen. Zo kun je intuitief tekenen binnen de circel, thema's en verhalen verwerken of de chakra's tekenen. 

Zelf heb ik een tijd lang vast gezeten in het leven door tal van overtuigingen die me in de weg zaten. Ik had er baat bij om mandala's te tekenen via vaste patronen en een lijnen-schema. De houvast van een lijnen -schema gaf me rust om te durven creeren. Werken met kleurpotloden gaf de rust van de stabiteit van het materiaal. 

Deze manier van mandala tekenen kan iedereen leren! Je maakt prachtige kunstwerken en kunt er je creativiteit in kwijt. Je energie kan weer stromen. Stap voor stap ontstaat jou prachtige kleurrijke mandala tekening. Materalen zijn aanwezig dus je hoeft niks aan te schaffen. 

 

Wat en hoe ga je het leren?

 

* Middelpunt bepalen                                                 

* Rooster maken met liniaal, passer en gradenboog

* In het rooster figuren tekenen

* Overtrekken met fineliner zodat je kleurplaat ontstaat

* Weggummen van de potloodlijnen die niet meer nodig zijn

* Inkleuren met kleurpotloden. 

 

Dit hele proces loodst je door verschillende fasen waarbij je werkt aan opbouw vanuit de kern, versterken en verruimen, invullen en betekenis geven, elimineren en ten slotte verfraaien en kleur geven. Je zult merken dat al deze fasen in de tekening andere gevoelens en energie geven. 

 

Wil jij dit leren? 

Wil jij jouw energie (weer) laten stromen?

Wil jij het vertrouwen in jezelf terug vinden?

Wil jij tot rust komen?

Wil jij je creativiteit in jezelf laten ontwaken?

Wil jij jezelf verbazen over wat voor moois je kunt creeren?

Wil jij tijd voor jezelf vrijmaken?

 

 

Meld je dan aan voor  Mandala tekenen via het  Contact formulier. Je kunt de lessen individueel bij me komen doen op een tijdstip dat je uitkomt. Je bepaald zelf hoevaak je een les wil nemen. Als je eenmaal weet hoe het moet kun je thuis eindeloos creeren en varieren. Als jezelf hebt aangemeld kijken we samen naar een geschikte datum en tijd. 

Wil je met meerdere personen komen mandala tekenen? Dat kan natuurlijk ook. Vanaf 4 personen betaal je de groepsprijs. Kijk bij de Tarieven voor meer informatie