Mandala tekenen 

Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent wiel of cirkel. Mandala tekenen kun je op veel verschillende manieren doen. Zo kun je intuïtief tekenen binnen de cirkel, thema's en verhalen verwerken of de chakra's tekenen. 

Zelf heb ik een tijd lang vast gezeten in het leven door tal van overtuigingen die me in de weg zaten. Ik had er baat bij om mandala's te tekenen via vaste patronen en een lijnen-schema. De houvast van een lijnen -schema gaf me rust om te durven creëren. Werken met kleurpotloden gaf de rust van de stabiliteit van het materiaal. 

Deze manier van mandala tekenen kan iedereen leren! Je maakt prachtige kunstwerken en kunt er je creativiteit in kwijt. Je energie kan weer stromen. Stap voor stap ontstaat jouw prachtige kleurrijke mandala tekening. Materalen zijn aanwezig dus je hoeft niks aan te schaffen. 

Wat en hoe ga je het leren?

  • Middelpunt bepalen                                                 
  • Rooster maken met liniaal, passer en gradenboog
  • In het rooster figuren tekenen
  • Overtrekken met fineliner zodat je kleurplaat ontstaat
  • Weggummen van de potloodlijnen die niet meer nodig zijn
  • Inkleuren met kleurpotloden. 

Dit hele proces loodst je door verschillende fasen waarbij je werkt aan opbouw vanuit de kern, versterken en verruimen, invullen en betekenis geven, elimineren en ten slotte verfraaien en kleur geven. Je zult merken dat al deze fasen in de tekening andere gevoelens en energie geven. 

Wil jij dit leren? 

Wil jij jouw energie (weer) laten stromen?

Wil jij het vertrouwen in jezelf terug vinden?

Wil jij tot rust komen?

Wil jij je creativiteit in jezelf laten ontwaken?

Wil jij jezelf verbazen over wat voor moois je kunt creëren?

Wil jij tijd voor jezelf vrijmaken?

Je kunt de lessen individueel bij me komen doen op een tijdstip dat je uitkomt. Je bepaalt zelf hoe vaak je een les wil nemen. Als je eenmaal weet hoe het moet kun je thuis eindeloos creëren en variëren. Als je jezelf hebt aangemeld kijken we samen naar een geschikte datum en tijd. 

Wil je met meerdere personen komen mandala tekenen? Dat kan natuurlijk ook. Vul het Contactformulier in voor meer informatie.